A bátyja meghalt egy autóbalesetben. 10 évvel később az anyja és apja elmondanak neki egy titkot a szülinapjára.

A tizenötödik születésnap minden latin-amerikai lány életében különleges nap. Ezen a napon ünneplik a nagy lakomát, az úgynevezett Quinceanerát.

Monique, aki Texasban él családjával, még nem tudja, hogy ez a nap nemcsak a születésnapja miatt lesz különleges…

A lány családjának nehéz múlt van a háta mögött. Tíz évvel korábban testvére, Mikey egy autóbalesetben életét vesztette. Monique, aki csak ötéves volt a történtekkor, még ma is élénken emlékszik az átélt fájdalomra, és rettenetesen hiányzik neki a bátyja.

Abban az időben a szüleik úgy döntöttek, hogy a bánat ellenére, ami fiúk halála miatt elemésztette őket, segíteni fognak másoknak, hogy ne legyen annyira értelmetlen Mikey halála.

Eladományozták a szerveit, és ezzel egy fiatal lány életét is megmentették. Aubrey Reeves mindössze 8 éves volt akkor, és veleszületett szívbetegsége volt. Már két beültetett szívet is elutasított a teste, és az, hogy Mikey-ét elfogadta, maga volt a csoda. Emellett a veséjét is megkapta. Aubrey ma már 18 éves, és egészséges.
Annakidején az adományozás névtelen volt, Aubrey és családja nem tudta, kinek tudná megköszönni az életét. Mikey családja sem tudta, hogy a transzplantáció végül sikeres volt-e vagy sem. A szervadományozás után 10 évvel nyilvánossá válnak a szervadományozás adatai, ezért Aubrey levelet írt Mikey szüleinek. Levelezni kezdtek, majd a család meghívta Monique Quinceanerájára.

Monique izgatottan, de a lelke mélyén szomorúan készülődött a nagy napra, amin bátyja nem tud vele lenni. Közben Aubrey és édesanyja 10 órát autózott, hogy végre találkozhasson azzal a családdal, akitől Aubrey megkapta a második esélyét az életre.

Eleinte a tömeg közepén álltak, majd miután Monique szülei elárulták a lánynak a titkot, hogy halott testvére szíve ott dobog a közelében annak a fiatal lánynak a mellkasában, akkor könnyekben tört ki.
A két lány könnyek között öleli egymást. És ekkor jön a második meglepetés: ölelés közben megérezhette bátyja szívének dobbanását. Mikey meghalt, de Aubrey testében tovább él.

Íme a történet ebben a kis videóban.

https://youtu.be/b56JNh45ZtQ

betöltés...