Mit lehet megtudni a homlokrácokból?

Ismerd meg magad és a veled szemben állót a külső jelek alapján. A homlokon keresztbe futó, hosszú, vízszintes ráncokat hoz például létre a túlzott aggodalmaskodás, tartós szorongás.

A nők mániákusan félnek a ráncoktól, mindenféle praktikával próbálják eltüntetni azokat, pedig a ráncok csak a mozgékony, flexibilis arcokon jelennek meg, belőlük pozitív tulajdonságokra, mint például az illető alkalmazkodóképességére, rugalmasságára és sokoldalúságára következtethetünk. A merev, feszes arcbőr a barátság és megértés teljes hiányát mutatja, az ilyen ember arckifejezése kifejezéstelen, érzéketlen. Az önközpontúság megóvja az embert a ráncoktól. A frivol, léha természetűek csak öregkorukra ráncosodnak meg.

Az arcráncok olyankor jelennek meg, amikor az ember a belső vibrálásokra, szorongásokra, nehéz helyzetből való kilábalásra keres elfogadható válaszokat, sokat gyötri magát, a kelleténél többet foglalkozik az adott témával. A ráncok rendszerint a kamaszkorban jelennek meg először, s az életkorral előrehaladva vállnak egyre markánsabbá.

A függőleges ráncok jó koncentrálóképességről tanúskodnak, már egyetlen – a két szemöldök között lefelé ívelo – vonal is erre utal. Az ilyen ember óvatos természete révén megfelelő önkontrollal rendelkezik. A szorgalmas, tudománnyal foglalkozók homlokán – a koncentrált gondolkodás következtében – két szemöldökük között apró lefelé futó ránc jelenik meg idővel. A szemöldökök közt egyre mélyebben ülő merőleges ráncok szőrszálhasogatást, nagyfokú aprólékosságot és szigorú becsületességet jeleznek. A szemöldökök közti apró ráncok sokasága tulajdonosának megbízhatóságát, lelkiismeretességét bizonyítja.

A homlokon keresztbe futó, hosszú, vízszintes ráncokat hoz létre a túlzott aggodalmaskodás, tartós szorongás. Ezek a ráncok kiegyensúlyozatlan ám jóindulatú emberre utalnak. Ezzel szemben a ránc nélküli homlok bizonyos kiegyensúlyozottságot jelképez.

A hagyományos fiziognómia egyéb tulajdonságokat is megállapít a homlokredők futásából, elhelyezkedéséből, számából. Például a tehetséges, jó képességű férfiak homlokának közepén egy mély, a horizontálisan futó ránc(ok)ra merőleges ránc látható, mellyel mindkét oldalán egy vagy kisebb redő fut párhuzamosan.

Az egyenes futású homlokredők az egyszerűség és a megbízhatóság jelei. A széles, egyenesen futó homlokráncok pedig eseményekben gazdag életről árulkodnak. A kanyargós, hullámos futású vonalak viszont nagyon rossz jelentésűek, gonoszságról árulkodnak. A hölgyek homlokán a végeiknél elgörbülő/elhajló ráncok házsártos, perlekedő természetet jelentenek.

A szabályosan futó, a szemöldökökkel párhuzamos homlokredők rendszerint az intelligens, megfontolt emberekre jellemzőek. A ránc nélküli homlok nyugodt természetről, könnyű, problémáktól mentes életről és kiváló szemekről tanúskodik.

Az viszont már inkább a jóslások körébe tartozik, hogy a férfiak homlokán található ráncok számából bizonyos jövőbeni eseményekre lehet következtetni. A szemöldökök összehúzásakor keletkező horizontális redők a gyermekek, a szemöldökök között kialakuló ráncok pedig a házasságkötések számát jelzik előre.

betöltés...